Dommerpresentasjon Britt Nyberg

Brit Nyberg er dommer på selve jubileumsutstillingen lørdag 22. august på årets Podencospesialer. Her presenterer hun seg selv:

britt nybergHei!

Jeg ble autorisert som eksteriørdommer i 2006 på min egen rase, akita, samt øvrige japanske raser i gruppe 5. Deretter begynte jeg på faraohund, podenco- og podengorasene, ettersom de har fascinert meg i lag tid. Raser med lang historikk; vakre; elegante og stolte; sterke og smidige.

Første gang jeg dømte dem var i 2007 i Norge, siden da har jeg dømt rasene flere ganger i Norge, samt Sverige, Italia og Russland. Per i dag dømmer jeg nesten hele gruppe 5, samt sennenhunder i gruppe 2.

Jeg og min samboer, Dag Rune Egge, har hatt akita siden 1984 under kennelnavnet Kintos. Det har blitt mange utstillingsreiser i inn- og utland, men også litt lydighetstrening, bruksarbeid og trekkhundstrening opp gjennom årene.

Det er med stor glede jeg har takket ja til å dømme på deres spesial. Disse rasene ligger meg varmt om hjertet!

Med vennlig hilsen,

Britt Nyberg

For mer informasjon om årets Podencospesialer og påmelding, se her.