Dommerpresentasjon: Agneta Kappers

Jag är född och uppvuxen i Stockholm och jag föddes med ett enormt hundintresse som jag var ensam om i familjen varför drömmen om en hund ständigt stod överst på önskelistan. Den drömmen infriades när en familj flyttade in och hade med sig en whippetvalp i bagaget. Året var 1958 och med henne började jag i utställningsvärlden och rönte många framgångar tillsammans med denna whippettik och sedan dess har whippets varit min följeslagare genom åren.

Uppfödning lockade och med kennelnamnet Kapriol har jag haft 17 kullar under åren 1978-2013. Eftersom utställningsintresset har varit stort liksom intresset för rasers olika byggnader och funktion blev det naturligt att söka till domarutbildningen och 1993 fick jag min auktorisation som så småningom kom att inkludera alla raserna i vinthundsgruppen.

Urhundar och primitiva raser är mitt huvudintresse och det är också dessa raser jag införlivade i min auktorisation. Jag har haft många intressanta och givande domaruppdrag runt om i världen som verkligen har berikat mitt hundliv och gett mig minnen för livet. Whippets har alltid varit min ras och att äga någon annan ras var inte aktuellt tills en liten podengo portugues införlivades i tillsammans med våra whippets 2016. SE o DK Ch Tappinskis Easy To Love ”Jippie”.

Efter ett antal år i Blekinge flyttade jag tillbaka till Kalmar 2018. Jippie har öppnat mina ögon och inte minst mitt hjärta för denna lilla härliga, sportiga och smarta ras och nu lever vi ett underbart liv tillsammans i Kalmar.
Jag ser med spänning och glädje fram mot att få döma på Podencoklubbens rasespesial den 13 augusti.

Agneta Kappers