Podencoklubben 30 år!

I år fyller Podencoklubben 30 år og den anledning har styret ambisjoner om å være tilstede for våre medlemmer gjennom hele året. Våre nye nettsider er endelig på plass, vi kommer til å sende ut jevnlige nyhetsbrev til alle våre medlemmer, vi har aktiviteter vi ønsker å få gjennomført iløpet av året, og vår store «bursdagsfest» blir jubileumsutstillingen i Hokksund 22. august.

Klubbens historie

Podencoklubben begynte som et arbeidsutvalg under Myndeklubben, og arrangerte hvert år sin egen spesialutstilling med «egne dommere». Podencoklubben så dagens lys 9.juni 1990. Initiativet til klubben ble tatt etter at stadig flere og nye podenco-eiere etterlyste et fellesskap for denne skjeldne rasen. Dette fellesskapet var ment å skulle gå på tvers av landegrenser og være til hjelp og støtte for eierne, nye interesserte og oppdrettere.

Frem til år 2000 var klubben kun for podenco ibicenco. Da bestemmelsen fra FCI kom om at våre raser måtte overføres fra FCI-gruppe 10 til FCI-gruppe 5, bestemte man her i Norge for også å inkludere rasene podengo portugues, (alle varianter), faraohund og cierneco dell’Etna samt podenco canario. Disse rasene sto frem til da under Myndeklubbens  parasoll, uten egen raseklubb.

Siden rasene var forholdsvis ukjent ble det viktig å søke råd og erfaring fra utlandet. Vi fikk blant annet uvurderlig hjelp fra «the Podenco-mother»- Diana Berry, Sins kennel i England. Diana og hennes sønn Ben Frost avholdt det første seminar i Norge for dommere. En annen ildsjel som var til god støtte i denne første tiden var Kari (Nylèn) Eng.

Rasene våre vil aldri bli blant de største, men jeg kan med stolthet si, at det vi ikke har i kvantum det tar vi til gjelgjeld kraftig igjen i kvalitet! Våre raser setter potene ned og markerer seg i alle land, og det er med stor stolthet og ydmykhet jeg takker dere alle for hva dere gjør for klubben vår!

Lenge leve Podencoklubben – 30 år!

Eli-Marie Klepp, kennel Rosenhill
Nestleder i Podencoklubben